Bescherm je woning met een IP camera

Veilig wonen, dat wil iedereen! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om je woning te beveiligen. Beveiligingscamera’s zijn een belangrijk onderdeel van huisbeveiligingssystemen en zijn er in vele maten en soorten met een groot aantal functies. Met zoveel om uit te kiezen, is het moeilijk om te weten welke beveiligingscamera geschikt voor u is. Wij leggen je uit wat een IP camera is en hoe deze verschilt van de analoge camera.

Wat is een IP camera?

Een IP-camera is een beveiligingscamera. Deze beveiligingscamera maakt gebruik van een netwerk om de gemaakte beelden op te slaan. De afkorting IP staat voor Internet Protocol. De camera gebruikt het computernetwerk om de video beelden rechtstreeks via het internet te streamen. Hierdoor kan je overal ter wereld jouw bewakingsbeelden te bekijken. De IP-camera kan via wifi (draadloos) of via de ethernetkabel in uw router (bedraad) werken. Via uw computer kunt u de voorkeuren van de camera’s instellen. Vervolgens kunt u de cameraopnames gemakkelijk bekijken via de app.

De IP-camera werkt zo ongeveer hetzelfde als een webcam. Beelden en geluid worden in real time omgezet in digitale data en vervolgens via internet verzonden. Waarom is dit handig? Doordat de beelden omgezet worden in digitale date, kan je ze waar dan ook ter wereld bekijken. Op computers, smartphones en tablets. Zo kun je je huis op vakantie ook gewoon in de gaten houden. Daarnaast kunnen de beelden ook opgeslagen worden op een SD-kaart of harde schijf van je computer. Ook kunnen de bewakingsbeelden worden doorgestuurd naar een alarmcentrale. Veel mogelijkheden dus.

Voordelen IP camera

  • De digitale beelden van een IP-camera (HD-kwaliteit) zijn vaak scherper dan analoge beveiligingsbeelden. Daarnaast kan de IP beveiligingscamera beter omgaan met omgevingsfactoren zoals bijvoorbeeld tegenlicht.
  • Een IP-camera is makkelijker te instaleren dan een analoge camera. De camera heeft namelijk geen aparte stroomvoorziening nodig.
  • Ook zijn er meer camera-instellingen mogelijk; bijvoorbeeld alleen opnemen wanneer er daadwerkelijk beweging wordt gedetecteerd.
  • De IP-camera set kan gemakkelijk op een alarmsysteem worden aangesloten.
  • De IP beveiliging camera‚Äôs zijn zowel draadloos als bekabeld via het lokale netwerk te koppelen aan de opnamerecorder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *