Lekker wonen op beton doe je zo

Lekker wonen op een betonnen vloer doe je tegenwoordig met ‘woonbeton’. Het is een simplistische naam voor best wel een ingewikkeld product want woonbeton komt to stand door allerlei bestanddelen zoals mineralen en kunststoffen met regulier beton in de juiste verhouding te mengen. En het is weer wat anders dan laminaat of pvc-vloeren.

Woonbeton wordt ook wel een ‘cementgebonden kunststof vloer’ genoemd. Deze kunststoffen worden niet alleen toegevoegd om de houdbaarheid te verhogen of om de droogtijd te verkorten, maar ook om de krimpeigenschappen en slijtvastheid van het uiteindelijke oppervlak gunstig te stemmen. Woonbeton is betrekkelijk snel te leggen. De massa is goed zelfnivellerend en hoeft niet zoals reguliere zandcementvloeren met een schep en met een betonpomp te worden verspreid om daarna nog eens te worden nagetrild. Een ander significant voordeel van woonbeton is dat het ook in dunnere lagen kan worden aangebracht. De minimale dikte is ongeveer 60 mm, ook zeer handig dus voor de renovatie van een bestaande betonvloer. Na droging wordt de vloer gepolijst en voorzien van een waxlaag om de vloer te beschermen. Het resultaat; een bijzonder vlakke en strakke afwerking die ook nog eens in tal van kleuren en oppervlaktestructuren kan worden aangebracht. In een natuurlijke tint of hele speciale kleuren.

Nog dunnere vloer- overstappen op gietvloeren

Wilt u een bestaande betonvloer opknappen maar heeft u behoefte aan een zeer dunne afwerklaag? Het kan heel goed zijn dat u een badkamervloer niet substantieel wilt verhogen omdat dan ook deurhoogten en dorpels moeten worden aangepast. Een goed alternatief is om de ondergrond goed vlak te schuren en deze vervolgens te behandelen met een dunne polyurethaan gietvloer. Navraag bij http://www.gietvloeritalia.nl/ geeft aan dat gietvloeren minimaal zo’n 2 tot 3 mm dik zijn, bij uitstek dus erg handig om een vloer op een snelle manier op te knappen. Wel is belangrijk dat de ondergrond zeer vlak gemaakt moet worden voordat u met een gietvloer aan de gang gaat, dus het kan zijn dat u die ondergrond eerst goed moet opschuren en voorbehandelen. Bij toepassing van een gietvloer over bestaand tegelwerk kan het handig zijn om eerst met een dunne laag egaline aan de gang te gaan, in ieder geval kunt u zo ook nieuw afschot in de vloer aanbrengen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *